tirsdag 26. februar 2013

Thy Trail Marathon

Årets første utenlandstur er unnagjort. Det ble Thy Trail Marathon i Danmark. Det er ikke ofte jeg reiser utenlands bare for ett maratonløp, men når løpet markedsfører seg med å være Danmarks barskeste maraton og trailløp så måtte jeg bare prøve. Løpet går igjennom Thy nasjonalpark og er av den grunn begrenset til 500 deltakere fordelt på 3 distanser: 11km, 1/2 og 1/1 maraton. Løpet ble fulltegnet på en uke nesten ett halvt år før start.

Før jeg hadde rukket å tenke på hvor jeg skulle bo fikk jeg tilbud fra Henriette, som jeg ble kjent med under Pallesbjerg trippelmaraton i fjor, om å være med å dele ett sommerhus med en gjeng andre løpere. Selvfølgelig takket jeg ja. Henriette løp 90 maraton i fjor, pluss noen ultra!!!

Sommerhuset med plass i massevis kan leies her:

Her er gjengen - fotografen Torsten:
Løpsmorgen med 7-8 minus og lett vind fra nordøst=motvind.

Jeg har fått lov av Flemming, som tok en dunge bilder under løpet til å bruke disse, bildene er ikke nødvendigvis i kronologisk rekkefølge.:



Ikke så mange høydemeter, men de som var var ikke nødvendigvis enkle.










Kulda sparte oss for mye søle.








Fotografen Flemming




Som man ser var ikke stranda lettløpt




På disse lange isstrekkene ropte folk hele tiden; hold avstand, mens isen knakte;)

Men vi unngikk ikke helt å bli våte



Gamle tyskerbunkere som har ramlet ned fra klittene til stranden.


Fantastisk natur, ikke sant?

Hadde bestemt meg for å løpe med sekk for treningens del, men det var uvanlig mange som faktisk valgte å løpe med sekk. Jeg passerte halvmaraton på ca. 1:56 uten å ha tatt i noe særlig og regnet med å komme greit under 4 timer. Problemet var at jeg hadde ikke sett ordentlig på løypekartet, frem til halvmaraton hadde vi bare ett par kilometer på stranden, andre halvdel hadde over åtte. Det ble tungt etterhvert, særlig med tanke på at det var årets første utendørs løpetur! Sluttiden ble 4:15:36 som er litt svakere enn jeg løp 50 km på forrige helg, det sier sitt. Att vinneren brukte under 3 timer er smått utrolig.

Dette bildet er riktig nok tatt før løpet, men jeg så nok minst like fornøyd ut etterpå.

Weekenden forøvrig ble en meget sosial og hyggelig affære sammen med nye og gamle venner over mye god mat og drikke, men det får bli en annen historie.

Dette er virkelig ett løp å anbefale.

torsdag 21. februar 2013

Løpsmobil.

Siden stadig flere av løpene jeg er med på krever at man har med seg mobiltelefon, så har jeg gått til anskaffelse av en telefon som skal være dedikert til formålet.

Sånn ser den ut. En Samsung GT-B2710, eller xCover 271 som den også kalles, kjøpt på MPX for 699,-. Den skal etter sigende være vanntett, støvfri og støtsikker med ripebestandig glass. Telefonen har en standbytid på nesten en måned, men så lange løp regner jeg ikke med å stille på. Samtidig har jeg skaffet eget abonnement til telefonen, her falt valgt på Chess Premium som ikke gir kostnader dersom det ikke blir brukt. Og bare så det er klart, jeg er ikke sponset av hverken Chess, Samsung eller MPX. Selv om de gjerne kan gjøre det.

Telefonen vil også blir med meg på de fleste treningsturer. Da jeg sjelden vet på forhånd hvor turen går, er det greit med litt ekstra sikkerhet. Kjedelig med ett beinbrudd langt inni skauen der folk sjelden ferdes.

Til helgen blir telefonen med meg til Danmark, der skal jeg løpe Thy trail marathon. Her er mobiltelefon sterkt anbefalt. Greit å ha en telefon som tåler litt, og som man ikke er så redd for.

God trening.

søndag 17. februar 2013

Bislett 50K, sesongen 2013 endelig i gang.

Etter fjorårets løp hadde jeg ikke troen på at jeg kom til å løpe inne på Bislett igjen. Men jeg er ikke noe flink til å løpe skikkelige langturer alene, og slett ikke på vinteren. Så dette var en fin mulighet til å få en ordentlig langtur i godt selskap.

For å slippe å tenke på parkering så valgte jeg å ta toget. Jeg bor bare 1 km fra jernbanestasjonen og med 1,5 km fra Nationaltheateret til Bislett så er det en grei rusletur før og etter løpet.

Vel fremme på Bislett en og en halv time før løpet. Godt å ha god tid og mulighet til å prate med alle kjente.

Sharon og Anne-Britt deler ut startnummer.

Løpsgeneral Geir Frykholm har full kontroll
Speaker Heming Leira kjører Hangout før start, her med Tomas Pinås
Gutta boys i garderoben før løpet. Tom-Rune Bertelsen og Tor Arne Stjern.
Målet med løpet var som sagt en rolig langtur. Med startnummer på brystet blir det som oftest ikke så veldig rolig. Jeg hadde funnet frem pulsbeltet for første gang i år og tenkte å bruke det som indikator. Fant en passelig marsjfart, ca. 2:40 på runden(som tilsvarer 4:53 pr. km) og puls 10-15 slag under maratonpuls. Dette fungerte veldig greit i ca. 35 km men da begynte de manglende langturene å gjøre seg gjeldene. Siden det ikke var meningen å gå i kjelleren, så lot jeg farten gå ned. Er egentlig overrasket over at det gikk såpass lett, hadde sett for meg en sluttid rett under 4:30, når det da ble 4:14 så må jeg være fornøyd. Maraton ble passert på 3:31:24, ikke ille det heller. 4:14:05 viste seg faktisk å være personlig rekord. Men jeg hadde vel ca. 4:03 når jeg passert 50 km under Ringerike 6 timers i fjor.

Godt å være i gang med sesongen. Neste løp er førstkommende lørdag med trailmaraton i Danmark. Det gleder jeg meg til. Må vel få meg en løpetur ute til uka, all løping hittil i år har foregått innendørs.

God trening

onsdag 13. februar 2013

Det nærmer seg sesongstart. Planer for 2013.

Tre dager igjen til årets første løp. 50 KM innendørs på Bislett. For meg betyr dette løpet kun en rolig langtur i godt selskap. Sikter inn på en sluttid rundt 4:30.

Treningen så langt i år har vært omtrent som jeg hadde håpet på. 9-10 mil i uka. Litt mindre enn i fjor. Hittil har det bare vært mølleløping. Jeg er ikke noe særlig begeistret for vinteren, den kan jeg veldig godt klare meg uten.

Jeg er påmeldt 8 løp hittil. 2 i Norge, 2 i England, 3 i Danmark og 1 i Frankrike. 6 turer til utlandet på blokka så langt. Det kan godt hende det blir flere.
Løpene jeg er påmeldt til ser du i kolonnen til venstre.

Det er også mange spennende løp i Norge.

Følgende norske ultraløp er under vurdering:

Kickmaster Ultra
For: Nært og rimelig.
Mot: Løpt før, bare en uke etter Hammer Trail.
Kanskje som rolig langtur.

VUC
For: Nært og ganske rimelig.
Mot: Løpt løpet før, ikke så spennende terreng.
Får se an form og lyst.

Bø Ultra
For: Nytt, spennende. Relativt nært og ganske rimelig. God trening til UTMB.
Mot: Egentlig ingenting.
Svært sannsynlig.

MMC
For: Nydelig natur, god trening til UTMB.
Mot: Ganske kostbart. Løpt løpet før.
Ganske tvilsomt, men vi får se.

Hornindal rundt.
For: Flott natur, god trening til UTMB, hatt lyst til å løpe dette løpet lenge.
Mot: Ikke så mye
Sannsynlig

Kristins runde.
For: Relativt nært og rimelig. Koselig løp. Løpte førsteutgaven, hadde vært ok å fått med seg siste.
Mot: Løpt løpet før.
50/50

Røde Huset Backyard Ultra
For: Nært og rimelig. Sosialt.
Mot: Løpt det før.
Sannsynlig

Telemarks Tøffaste
For: Nytt spennende, flott natur.
Mot: Helga etter UTMB
Tvilsomt

De andre norske ultraløpene er uaktuelle, i hvert fall i år.

Ellers vurderes andre løp i inn og utland. Har stor tro på at dette blir ett kjempegøy løpsår.

God trening.